Ritilät

Ritilät ja ritiläratkaisut ovat yleisiä muun muassa prosessi-, paperi- ja rakennusteollisuudessa. Ritilät voivat olla käveltäviä hoitosiltoja tai kulkuneuvoille tarkoitettuja ajosiltoja. Ritilöitä hyödynnetään erilaisissa ramppi- ja porrasratkaisuissa sekä kierreportaissa. Hätäpoistumisportaat, jotka ovat pakolliset kaikissa rakennuksissa, on yleensä valmistettu ritilästä.

Ritilämme ovat erittäin laadukkaita ja kestäviä. Laadunvalvonta on hoidettu huolella – kaikki ritilämme ovat CE-hyväksyttyjä. Hollantilais-saksalaisella tehtaallamme on 30 vuoden kokemus alasta ja ritilät valmistetaan Euroopassa.

Ota yhteyttä ja tilaa ritilät meiltä tästä

Ritilät käyttötarkoituksen mukaan

Hoitotasoritilät

Hoitotasoritilät tai hoitosillat ovat hyvin tyypillisiä ritiläratkaisuja, jotka on valmistettu puristehitsatusta ritilästä. Hoitotasoritilät ovat tyypillisiä teollisuuslaitoksissa, muun muassa prosessi- ja paperiteollisuudessa sekä voimaloissa.

Ajotasoritilät

Puristehitsattuja ajotasoritilöitä ja -ramppeja löytyy tyypillisesti teollisuuslaitoksista sekä työmailta. Ajotasoritilän materiaali on kantokyvyltään perusritilää vankempi, sillä sen tulee kestää kävelyn lisäksi ajoneuvojen ja työkoneiden paino.

Turvaritilät

Turvaritilät ovat silmäkooltaan normaalia tiheämpiä. Tiheämpi terästen välistys estää muun muassa työkalujen putoamisen korkealta, näin parantaen työturvallisuutta ja estäen tehokkaasti työtapaturmia.

Liukuturvaritilät

Liukuturvaritilän pinta on hammastettu, joten se ei ole yhtä liukas kuin muiden ritilöiden pinta. Liukuturvaritilää käytetään potentiaalisesti liukkaissa olosuhteissa, joissa ritilä saattaa altistua esimerkiksi öljylle, saippualle, lumelle tai jäälle.

Muut ritiläratkaisut:

Kuumasinkitty ritilämatto

  • Hammastetut ja sileät
  • 6100 x 1000 mm
  • Mallista riippuen 25×3 – 50×4 kantoteräs

Kuumasinkityn ritilämaton kantokyky ja lujuus määräytyvät kantoteräksen paksuuden ja silmäkoon mukaan.

Profiilitasoritilät

  • Lovetut, porras-, pyöreä-, nystyrä- ja offshoreritilät
  • Materiaalit: musta teräs, kuumasinkitty teräs, ruostumaton teräs ja alumiini

Profiilitasoritilät ovat kestäviä ja kevyitä vaihtoehtoja perinteiselle ritilälle. Tasoritilä sopii mainiosti olosuhteisiin, joissa vaaditaan erityisen hyvää pitoa ja vähemmän kantavuutta.

Jalkasäleiköt

  • Sinkitty teräs
  • Harjatelineellä tai ilman

Kestävät ja pitkäikäiset jalkasäleiköt sopivat monenlaisiin sisäänkäynteihin. Jalkasäleiköt auttavat pitämään sisätilat siistinä hiekasta ja kivistä.

Ritiläkiinnikkeet

  • Kiekko ja hakanen (yläsinkilä)
  • Kaksoiskiinnike
  • Sinkiläpari

Mittatilausritilät

Työstämme ritilät myös mittatilauksena.

Ritilät ovat käytännöllisiä ja pitkäaikaisia ratkaisuja

Ritilämme ovat hyvin käytännönläheisiä tuotteita, joita hyödynnetään laajasti teollisuuden eri toimialoilla. Ritilät ovat kestävä ja pitkäikäinen materiaali, joka ei pröystäile ulkonäöllä vaan panostaa käytännöllisyyteen. Ritilöitä hyödynnetään useasti kiinteistöjen turvallisuusratkaisuissa.

Ritiläratkaisujen rakentaminen on helppoa, nopeaa ja suhteellisen edullista. Myös ritilöiden huolto on vaivatonta ja nopeaa.

Toimimme yhteistyössä suunnittelijoiden ja arkkitehtien kanssa

Ritilöitä voidaan käyttää, ja käytetäänkin, myös sisustus- ja julkisivuratkaisuissa. Teemme yhteistyötä arkkitehtien ja suunnittelijoiden kanssa. Annamme teknisiä neuvoja ja avustamme materiaalivalinnoissa.

Tiedustelut ja tilaukset

Jyrki Hämäläinen
040 501 7628
jyrki.hamalainen@terastarvike.fi

Ota yhteyttä!

Ritilöitä käytetään laajasti hyvin erilaisissa rakennuksissa – harvassa ovat ne kohteet, joissa ritilöitä ei ole hyödynnetty muodossa tai toisessa.
Katso lisätietoja ritilätuotteistamme »

Meiltä myös laadukkaat reikälevyt ja askelmat, lue lisää!