Terästarvike Oy toimittaa valmistamiaan tai päämiestensä valmistamia komponentteja.  Omassa tuotannossa on mahdollista tehdä jyrsintää, sorvausta, porausta ja hitsausta.  Suuremmat sarjat, jouset, sintratut osat ja hienomekaniikan osat teetämme Euroopassa ja Aasiassa.

Toimimme apunanne tuotteidenne koko elinkaaren suunnittelusta valmiiseen tuotteeseen. Osallistumme aktiivisesti jo asiakkaidemme suunnitteluvaiheessa osien kehittelyyn varmistaaksemme komponenttien toimivuuden niille tarkoitetuissa kohteissa. Pyrimme varmistamaan toimitukset asiakkaillemme varastoimalla alihankintaosia sopimusten mukaan ja näin takaamaan häiriöttömät toimitukset ilman toimitusaikaongelmia. Laadun varmistamiseksi toimitamme tarvittaessa tuotantosarjasta mallikappaleet ja mahdolliset mittapöytäkirjat hyväksyttäviksi. Kaikista osista on pyydettäessä saatavissa todistus käytetyistä materiaaleista.

Toimitamme huomattavan osan alihankintatuotteistamme Suomen ulkopuolelle. Viennin osuus on 2000-luvulla kasvanut vuosittain.

 

Esimerkkejä alihankinnasta

Hitsaus – Laadukasta hitsausta eri materiaaleilla: teräs, ruostumaton teräs ja alumiini.

Ohutlevytyöt – Viimeistellyt ja pintakäsitellyt ohutlevyosat.

Kokoonpano – Tuotteiden kokoonpanoa pienistä suuriin sarjoihin.

Koneistus – Koneistettavat osat vankalla ammattitaidolla.

Erikoisruuvit – Piirustusten mukaiset kiinnitystarvikkeet vaativiin kohteisiin.

 

Jyrsityt osat

Terästarvike Oy toimittaa valmistamiaan tai päämiestensä valmistamia jyrsittyjä osia. Omassa tuotannossamme on pystykaraisia CNC-koneistuskeskuksia. Suuremmat sarjat, teetämme Euroopassa ja Aasiassa.

Monipuolinen raaka-ainevarasto takaa nopeat toimitukset. Tuotteet voidaan rummuttaa, karkaista ja pintakäsitellä. Tuotteisiin voidaan valmistaa erilaisia kierteitä ja kappaleiden tasoihin voidaan saada erittäin tarkka hionta.

Laadun varmistamiseksi toimitamme tarvittaessa tuotantosarjasta mallikappaleet ja mahdolliset mittapöytäkirjat hyväksyttäviksi. Kaikista osista on pyydettäessä saatavissa todistus käytetyistä materiaaleista.

 

Levyosat

Terästarvike Oy toimittaa valmistamiaan tai päämiestensä valmistamia levyosia. Omassa tuotannossa on mahdollista tehdä prässäys, poraukset ja hitsaus. Suuremmat sarjat teetämme päämiehillämme Euroopassa ja Aasiassa.

Laadun varmistamiseksi toimitamme tarvittaessa tuotantosarjasta mallikappaleet ja mahdolliset mittapöytäkirjat hyväksyttäviksi. Kaikista osista on pyydettäessä saatavissa todistus käytetyistä materiaaleista.

Levyosiin on mahdollista saada taivutuksia, reikiä, kierteitä sekä robottihitsausta. Tuotteet voidaan rummuttaa ja pintakäsitellä. Leikkaus voidaan tehdä lävistämällä, jyrsimällä, laserilla tai vesileikkauksena.

Teemme myös kokoonpanoa valmistamistamme osista jopa valmiiksi tuotteiksi.

 

Miniatyyriosat

Toimitamme erittäin pieniä teräs-, metalli- ja muoviosia. Osat voivat olla esim. ruuveja, muttereita, akseleita, hammaspyöriä tai ohutlevyosia. Komponentit voidaan karkaista ja pintakäsitellä. Kaikki miniatyyriosat ovat päämiestemme valmistamia Euroopassa tai Aasiassa. Sorvattavien osien halkaisijat voivat olla niinkin pieniä kuin 0,1 mm ja toleranssi 0,005 mm.

 

Sintratut osat

Terästarvike Oy toimittaa sintrattuja komponentteja, jotka ovat pääasiassa hammas- ja kartiohammaspyöriä. Olemme valmistajamme kanssa laatineet tuotantojärjestelmän, johon kaikki olemme sitoutuneet ja jolla voimme taata korkean laadun ja luotettavat toimitukset. Järjestelmä perustuu ajatukseen, että asiakkaiden tilaamat komponentit toimivat niissä kohteissa, joihin ne on suunniteltu toimiviksi. Pyrimme eliminoimaan mahdolliset virheet asiakkaidemme piirustuksissa jo ennen työkalujen valmistusta ja tarvittaessa valmistamaan koesarjat osista ennen varsinaista tuotantoa. Osallistumme asiakkaamme suunnitteluprosessiin ja jo siinä vaiheessa vaikutamme tuotteen sopivuuteen ja toimivuuteen.

Vahva osaaminen sintrattujen komponenttien valmistuksessa on luonut vankan pohjan liiketoiminnallemme näiden osien toimittajana ei vain kotimaassa vaan myös Suomen ulkopuolella. Nykyään noin 80 % näiden tuotteiden liikevaihdosta tulee vientikaupasta.

Metalliteollisuuden teknologian ja metallurgian osaaminen ja yli 20 vuoden kokemus ovat mahdollistaneet menestyksemme näiden tuotteiden parissa. Olemme näiden vuosien aikana saavuttaneet asiakkaidemme luottamuksen ja huomattavan osuuden näiden tuotteiden markkinoista Euroopassa.

 

Sorvatut osat

Terästarvike Oy toimittaa valmistamiaan tai päämiestensä valmistamia sorvattuja komponentteja. Suuremmat sarjat teetämme päämiehillämme Euroopassa ja Aasiassa.

Voimme toimittaa sorvausosia kaikista koneistettavista materiaaleista. Teräkset, metallit ja muovit soveltuvat kaikki meillä toimitettaviksi. Kappaleiden halkaisijat voivat olla niinkin pieniä kuin 0,1 mm. Pienten kappaleiden toleranssit voivat olla 0,005 mm.

Laadun varmistamiseksi toimitamme tarvittaessa tuotantosarjasta mallikappaleet ja mahdolliset mittapöytäkirjat asiakkaidemme hyväksyttäviksi. Kaikista osista on pyydettäessä saatavissa todistus käytetyistä materiaaleista.