Ritilät, ritiläratkaisut ja askelmat ovat yleisiä muun muassa prosessi-, paperi- ja rakennusteollisuudessa. Ritilät voivat olla käveltäviä hoitosiltoja, askelmia tai kulkuneuvoille tarkoitettuja ajosiltoja. Ritilät ja askelmat ovat erinomaisia hyödynnettäviä esimerkiksi erilaisissa ramppi- ja porrasratkaisuissa sekä kierreportaissa. Hätäpoistumisportaiden askelmat on yleensä valmistettu ritilästä. Hätäpoistumisportaat ja askelmat ovat pakolliset kaikissa rakennuksissa.

Ritilät – Kysy lisää

Ritilät ja askelmat Terästarvikkeelta. Ritilä on erinomainen rakennusmateriaali esimerkiksi hätäpoistumisportaisiin.
Askelmat voidaan tehdä esimerkiksi ritilöistä.

Laadukkaat ja hyväksytyt ritilät

Ritilät, askelmat ja muut tuotteemme ovat laadukkaita ja kestäviä. Laadunvalvonta on hoidettu huolella ja ritilät ovat CE-hyväksyttyjä. Hollantilais-saksalaisella tehtaallamme on 30 vuoden kokemus ritilöiden sekä askelmien tuotannosta ja tuotteet valmistetaan Euroopassa.

Tutustu erilaisiin ritilöihin kuvastossa

Porrasaskelmat ja muut askelmat

Askelmat ovat keskeinen osa jokaisessa porraskokonaisuudessa. Meiltä saat metalliset askelmat ja porrasritilät sekä ulko- että sisäkäyttöön. Porrasaskelmien materiaalina on puristehitsattu ritilä. Askelmat on valmistettu siten, että niiden etureunassa on liukuturvalista, jonka ansiosta portaiden pito ja turvallisuus paranevat. Porrasaskelmien materiaaleissa on valinnanvaraa, askelmia saa muun muassa sinkittynä, mustana teräksenä, ruostumattomana teräksenä sekä haponkestävänä. Valikoimastamme löytyy laaja tuotekirjo erilaisia tuotteita, erilaiset askelmat ja ritilät on helppo hankkia meiltä. Varastotuotteiden lisäksi valmistamme porrasratkaisut, ritilät sekä askelmat myös mittojen mukaan.

 • Askelmat valmistetaan puristehitsatusta ritilästä
 • Askelmien etureunassa on liukuturvalista

  Ritilät ja askelmat mittojen mukaan sisälle ja ulos. Laadukas ritilä on turvallinen valinta.
  Ritilät ovat erinomainen väline esimerkiksi rappusten ja askelmien rakentamiseen.

Ritilän materiaalit

 • Sinkitty teräs
 • Musta teräs
 • Ruostumaton teräs
 • Haponkestävä teräs

Portaiden askelmat ja ritilä ovat käytössä sekä ulkona että sisätiloissa. Toimitamme ritilästä valmistetut askelmat teollisuuden eri toimijoille, muun muassa rakennus-, prosessi- ja paperiteollisuuteen sekä voimalaitoksiin. Askelmien materiaalit valitaan käyttökohteen sekä käyttötarkoituksen mukaan. Sinkitty ja ruostumaton teräs soveltuu erinomaisesti myös ulkokohteiden ritilöihin sekä askelmiin.

Suorat portaat ja kierreportaat

Toimitamme sekä suoria portaita että kierreportaita. Kierreporras on nopea ja kustannustehokas vaihtoehto, kun portaikon ja askelmien tila on rajattu. Kierreportaat tai askelmat mahtuvat pieneenkin tilaan ja ovat erinomainen ratkaisu turvalliseksi hätäpoistumistieksi. Kierreporrasvalikoimastamme löytyy portaita sekä sisä- että ulkotiloihin.

Oikealle kiertyvä porras: kun otat kiinni vasemmalla kädellä kaiteesta, askelnat kiertyvät oikealle. Vasemmalle kiertyvä porras: kun otat kiinni oikealla kädellä kaiteesta, porras askelmat kiertyvät vasemmalle.

Ritiläportaiden vakioleveydet

 • 1600 mm
 • 1800 mm
 • 2000 mm
 • 2200 mm

PYYDÄ TARJOUS RITILÄRATKAISUSTA

Turva- ja liukuturva-askelmat

Normaalin puristehitsatun ritilän sijasta askelmat voidaan valmistaa myös turva- tai liukuturvaritilästä. Nämä porrasaskelmat parantavat työturvallisuutta ja estävät työtapaturmia.

Turvaritilässä on normaalia puristehitsattua ritilää tiheämpi silmäkoko. Terästen tiheämpi välistys estää muun muassa työkalujen putoamisen ja niiden aiheuttamat tapaturmat. Liukuturvaritilän pinta puolestaan on hammastettu, joten se on pitävämpi. Liukuturvaritilää hyödynnetään askelmissa, kun kohde saattaa olla liukas ja kohteissa, joissa askelmat saattavat altistua muun muassa öljylle, saippualle tai jäälle.

ASKELMAT – PYYDÄ TARJOUS

Kaideratkaisut

Askelmat, portaat ja kaikki niihin tarvittava löytyy samasta paikasta. Tarjoamme kokonaisvaltaista porrasratkaisua: toimitamme askelmat, ritilät ja portaat. Mutta lisäksi meiltä saat myös kaiteet sekä kaikki tarvittavat kiinnikkeet ja tarvikkeet. Kaideratkaisuissa voidaan hyödyntää esimerkiksi reikälevyjä. Reikälevyt ovat kestäviä ja näyttäviä kaide- ja suojaratkaisuja – kaiteet viimeistelevät ritiläportaikon ja vaikuttavat myös sen turvallisuuteen.

Terästarvike Oy – teräsritilät ja askelmat ammattilaiselta

Olemme helsinkiläinen terästen, metallien ja kiinnitystarvikkeiden ammattilainen. Meiltä saat aina asiantuntevaa palvelua, kun etsinnässä on laadukkaat askelmat tai ritilät. Annamme asiakkaillemme teknisiä neuvoja ja neuvomme portaiden, ritilän sekä askelmien materiaalivalinnoissa. Työskentelemme usein myös arkkitehtien ja suunnittelijoiden kanssa. Meiltä löytyy siis runsaasti kokemusta erilaisista ritilöistä ja askelmista, jotka on suunniteltu erilaisia käyttötarkoituksia varten.

Olemme luotettava metallisten ritilöiden ja askelmien toimittaja, jonka toimitusajat ovat nopeat. Varastotuotteet toimitamme 1-5 päivässä, suuremmissa tilaustuotteissa ja projekteissa askelmien ja ritilöiden toimitusajat sovitaan asiakkaan kanssa erikseen. Tilaa ritilät ja askelmat meiltä! Ota yhteyttä, pyydä tarjous ja kysy hintaa.