Galler och gallerlösningar är vanliga i bland annat process-, pappers- och byggindustrin. Risterna kan vara gångbara behandlingsbroar eller körbroar för fordon. Risterna används i olika ramp- och slitbanelösningar samt spiraltrappor. Nödutgångstrappor, som är obligatoriska i alla byggnader, är vanligtvis gjorda av galler.

 

Högkvalitativa godkända galler

Våra produkter är av hög kvalitet och hållbara. Kvalitetskontroll har tagits om – gallren är CE-godkända. Vår holländsk-tyska fabrik har 30 års erfarenhet inom området och gallren tillverkas i Europa.

 

Trappsteg

Metallmönster för utomhus- och inomhusbruk. Slitbanorna är gjorda av press svetsat galler. Vid slitbanans främre kant finns en halkskyddslist som förbättrar slitbanans grepp och säkerhet. Det finns ett urval av material för slitbanorna, slitbanorna finns i galvaniserat, kolstål och rostfritt stål. Vårt urval innehåller ett brett utbud av olika slitbanelösningar – förutom lagerprodukter tillverkar vi också slitbanelösningar efter mått.

 

  • Tillverkad av pressat eller svetsat galler
  • Det finns en halkskyddslist framtill på slitbanorna

Material

  • Galvaniserat stål
  • Kolstål
  • Rostfritt stål

Trappor används både utomhus och inomhus. Vi levererar slitbanor till olika aktörer i branschen, inklusive bygg-, process- och pappersindustrin samt kraftverk. Slitbanans material väljs utifrån applikation och syfte. Galvaniserat och rostfritt stål är också idealiska för utomhusapplikationer.

Raka trappor och spiraltrappor

Vi levererar både raka trappor och spiraltrappor. En spiraltrappa är ett snabbt och kostnadseffektivt alternativ när trapputrymmet är begränsat. Spiraltrappan passar in i ett litet utrymme och är en utmärkt lösning för en säker nödutgång. Vårt sortiment av spiraltrappor inkluderar trappor för både inomhus- och utomhusbruk.

Riktningarna för spiraltrappen

Steg som svänger åt höger – när du tar tag i ledstången med vänster hand, svänger steget åt höger.

Vänsterhänt steg – när du tar tag i ledstången med höger hand, svänger steget åt vänster.

Standard trappbredd

  • 1600 mm
  • 1800 mm
  • 2000 mm
  • 2200 mm

Säkerhet och halkskydd

Istället för ett normalt press svetsat galler kan slitbanorna också göras av ett säkerhets- eller halkskyddsgaller. Dessa slitbanor förbättrar arbetssäkerheten och förhindrar arbetsolyckor.

Säkerhetsgallret har en tätare maskstorlek än ett normalt presssvetsat galler. Det tätare avståndet mellan slitbanorna förhindrar bland annat verktyg att falla och olyckor orsakade av dem. Halkskyddsgallrets yta är å andra sidan tandad, så den är mer hållbar än andra galler. Halkskyddet används under hala förhållanden och på platser där slitbanorna bland annat kan utsättas för olja, tvål eller is.

 

Ledstångslösningar

Vi erbjuder en komplett trapplösning: förutom trappor och trappor levererar vi också räcken och alla nödvändiga fästelement och tillbehör. I räcke-lösningar kan till exempel perforerade ark användas. Perforerade skiva är hållbara och imponerande räcke- och skyddslösningar – räcken kompletterar trappan och påverkar trappans säkerhet.

Terästarvike Oy – ett stålproffs

Vi är ett Helsingforsbaserad professionell inom stål, metaller och fästelement. Du kommer alltid att få experttjänst från oss. Vi ger våra kunder teknisk rådgivning och råd om materialval. Vi arbetar också ofta med arkitekter och designers.

Vi är en pålitlig leverantör med snabba leveranstider. Vi levererar lagerprodukter på 1-5 dagar, i större beställningsprodukter och projekt avtalas leveranstider separat med kunden. Beställ galler och slitbanor från oss! Kontakta oss och begär offert.

 

Kontakta oss!